Friday, March 25, 2011

Fylla ett tomrum

Jag har tidigare skrivit om mat som fyller ett tomrum... Vi hanterar alla våra liv på olika sätt, och vissa använder sig bland annat av mat för att fylla känslan av tomhet inom dem.

Nu har jag blivit uppmärksam på att man faktiskt kan jobba ihjälp sig för att slippa känna tomheten.

Om man känner att man inte har ett liv förutom jobbet, att det inte finns några som helst glädjeämnen, så är det så lätt att begrava sig i jobbet, för då gör man något och ÄR något. Frågan är hur sunt det är, för som jag skrev ovan, man jobbar ihjäl sig! Visst är det bra att jobba, tjäna pengar och "göra rätt för sig i samhället", men det ska inte gå ut över den personliga hälsan. Frågan är bara vad en person med denna livsstil ska göra istället. Det gäller ju att hitta glädjeämnen, något som gör en glad och ger positiv energi, som inte har med jobb att göra.

Vårt samhälle är numera skapt så att vi hela tiden jagar efter pengar. Vi behöver mer och mer pengar, vi har inte råd att vara sjukskrivna. Vart är vi egentligen på väg?!

Ensamhushållen ökar allt mer, vilket jag tolkar som att vi blir allt sämre på att kommunicera och mötas med andra människor. Även här kan man fråga sig, vart är vi egentligen på väg?!

Innebär framtiden att vi alla kommer att jobba, jobba, jobba och sen går vi hem till vår lägenhet/hus som dessutom är oförskämt stort, inrett efter senaste modet, men framför allt, tomt. Vi kanske inte ens lagar mat, utan äter något färdigt, tar ett piller eller en shake. Sen är det dags att placera enheten i docka till nästa dag, dvs man sätter sig i soffan tills det är dags att sova. Nästa morgon är det samma sak igen... Är det verkligen livskvalitet?!

1 comment:

  1. Att leva är bland annat att välja ...
    Om man gör som alltid ...
    blir det just så ...
    Om man väljer att man vill jobba, jobba, jobba och sen gå hem ... är det även ett val ...
    Många kanske vill ha det så ...
    Smaken är ju som ...
    Likafullt är det en lustig paradox att vi å ena sidan prisar individualismen, å andra sidan agerar ytterst komfort och springer i både ratrace och labyrinter ...
    Det är tufft att bryta och byta ut invanda beteendemönster ...
    dock inte omöjligt ...
    Om man bland annat är motiverad, vet vart man vill och kan "trixen" ... *smile*

    Faktum över att vi reflekterar över det vi vill och inte vill är alltid en bra början!
    Detta gör ju exempelvis din blogg!

    www.littlebliss.se

    ReplyDelete